Elektrotechniek & Automatisering

Officieel Erkend BFT & CAME Poortautomatiserings Service-, Dealer en Installatiebedrijf voor Nederland, België en Duitsland

Welkom bij Niwa - Welcom to Niwa - Willkommen bei Niwa - Bienvenue à Niwa

Aardlekschakelaar

 

 Home Terug Tarieven Niwa Contact feedback         

 

Home
Terug

 

Batterijen, lever ze in bij NIWA

 NIWA is SEI Erkend

 NIWA is erkend zegelhouder

NIWA is MKB gecertificeerd

 

Aardlekschakelaar                                        

In de groepenkast in uw meterkast kunnen de aardlekschakelaar en de ‘stoppen’ zitten, ook wel smeltveiligheden genoemd. Het zijn de belangrijkste wapens in de strijd om veiligheid. De aardlekschakelaar is sinds 1975 verplicht voor nieuwe of ingrijpend gewijzigde installaties. Het is een aparte schakelaar met een testknop.

Wat doet een aardlekschakelaar?

Het apparaatje vergelijkt voortdurend de heen- en teruggaande stroom. Is die niet meer gelijk, dan verlaat de elektriciteit blijkbaar via een verkeerde weg (bijvoorbeeld via het menselijk lichaam of via een defect apparaat) de installatie. Er is dan sprake van een ‘lekstroom’. Wanneer dat het geval is, zal de aardlekschakelaar onmiddellijk de elektriciteitstoevoer onderbreken.

De aardlekschakelaar kan ook uitvallen tijdens onweer. Meestal is dan de bliksem ergens ingeslagen. U kunt de aardlekschakelaar dan zonder problemen weer inschakelen. Valt de aardlekschakelaar daarna onmiddellijk wéér uit, dan is er spraken van een andere oorzaak. De aardlekschakelaar zelf kan door de blikseminslag defect zijn geraakt.

Wanneer u de testknop indrukt, zal de aardlekschakelaar -met een flinke tik, dus niet schrikken- de stroom onderbreken. Door de aardlekschakelaar weer terug te zetten, werkt alles weer normaal. Het is belangrijk om deze test regelmatig uit te voeren, zodat u zeker weet dat uw installatie nog veilig is.

Blijft de aardlekschakelaar weigeren, neem dan telefonisch contact op met onze Storingsdienst!


UW WAARBORG VOOR BETROUWBARE KWALITEIT
Copyright © 2005-2013 Niwa Elektrotechnisch Installatiebedrijf Einighausen -The Netherlands
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2013 • KvK Zuid-Limburg: 14084066 • BTW: NL1557.110.76.B.01
Op al onze offertes, diensten en leveringen zijn onze Algemene- en Aanvullende Leveringsvoorwaarden van toepassing welke op verzoek kosteloos worden toegezonden. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Maastricht onder registratienummer: 14084066